Viemäri-PTS – huolettomia vuosia kiinteistön omistajalle

Viemärijärjestelmä on kiinteistölle kuin verenkiertojärjestelmä ihmiselle – sen kunnosta huolehtiminen on koko elinkaaren mittainen asia. Lainkin edellyttämä PTS eli pitkän tähtäimen suunnitelma auttaa pitämään järjestelmän kunnosta huolta ennakoivasti ja pitkälle tulevaisuuteen. Näin vältytään isommilta toiminnallisilta ongelmilta ja taloudellisilta yllätyksiltä.

Viemäreiden osalta PTS:ää laatiessa kannattaa turvautua viemärihuollon erikoisasiantuntijaan!

PTS on kiinteistöhuollon tiekartta jopa 10 vuodeksi

PTS:llä eli pitkän tähtäimen suunnitelmalla pyritään takaamaan rakennusten ja niiden käyttäjien terveys ja turvallisuus. Sen avulla kiinteistön omistaja ennaltaehkäisee mm. kosteusvaurioita ja sisäilmaongelmia sekä välttyy yllättäviltä kustannuksilta.

PTS on kokonaiskuva kiinteistön kunnosta, tulevista korjaustarpeista, niiden ajankohdista ja kustannuksista. Sen aikajänne on yleensä kymmenen, minimissään viisi vuotta. Useissa kiinteistöissä käytössä on Kiinteistöliitonkin suosittelema, lain edellyttämää laajempi, perusteellinen kunnossapitosuunnitelma, jota tarkistetaan ja päivitetään säännöllisesti.

PTS kannattaa aina laatia yhdessä asiantuntijan kanssa.

Pohjoisten viemärijärjestelmien asiantuntija avuksesi

Kilpimaa Viemärihuolto Oy on asiantuntija viemärijärjestelmien PTS:n laatimisessa ja ylläpidossa. Olemme putkistojen kuntotutkimuksiin sekä vesi- ja viemärihuoltoon erikoistunut yritys, jonka taustalla on 40 vuoden kokemus pohjoisten kiinteistöjen tutkimuksista ja huolloista. Asiakkainamme on kuntia, toimisto- ja teollisuuskiinteistöjä sekä asunto-osakeyhtiöitä.

Laadimme kiinteistöillenne PTS:n, jonka perusteella suoritamme viemärijärjestelmien tarkastukset, kuntotutkimukset, huoltopuhdistukset ja perushuollot sovitun aikataulun mukaisesti.

Näin Viemäri-PTS rakennetaan

1. Viemärijärjestelmien tarkastus

PTS:n rakentaminen alkaa viemärjjärjestelmien tarkastuksella, jonka suorittavat kokeneet asiantuntijamme. Tarkastus antaa kokonaiskuvan kiinteistöjenne putkistojen, salaojien, kaivojen ja venttiilien kunnosta ja huoltotarpeesta.

2. Kuntotutkimus ja korjausohjelma

Kuntotutkimuksessa asiantuntijamme tutkii viemärijärjestelmät kamerakuvauksen avulla. Tutkimuksen tuloksena saatte tiedon tulevista korjaustarpeista, niiden ajankohdista ja kustannuksista.

Korjausohjelma sisältää tietylle aikavälille suunnittelut korjaushankkeet. Kullekin korjaukselle arvioidaan alustava korjausmenetelmä, toteutuskustannusten arvion (laadintahetken kustannustasossa) sekä suositeltava toteutusajankohta.

Palvelu sisältää kattavan tilanneraportin, video-DVD:n kameralla kuvatuista putkistoista sekä toimenpide-ehdotuksen.

3. Huoltopuhdistukset ja muut huolto-ohjelmat

Tutkimuksen pohjalta tehtävä PTS-ehdotus on kiinteistön viemärijärjestelmän kunnossapitosuunnittelun lähtökohta. PTS kertoo, milloin ja miten kiinteistöjen perushuollot, huoltopuhdistukset ja korjaushankkeet kannattaa toteuttaa.

PTS:n ylläpito on helppoa ja kustannustehokasta vuosikumppanuuden avulla

Kilpimaa Viemärihuolto Oy:n vuosisopimuspalvelu helpottaa suunnitelmallista kiinteistönpitoa. Suoritamme sovituissa kiinteistöissänne säännölliset viemärijärjestelmien huoltopuhdistukset sekä vesilukkojen, kaivojen ja pumppaamoiden perushuollot.

Vuosisopimusasiakkaat saavat myös kattavat raportit sovituista huoltotoimenpiteistä. Raporttimme sisältää valokuvat työvaiheista ja selvityksen tehdyistä töistä.

Käytössämme on korkealaatuiset huolto- ja tutkimuslaitteet sekä painehuuhtelu-/imuautokalusto. Osaava ja kokenut henkilöstömme palvelee tinkimättömällä ammattitaidolla.

Lue lisää vuosihuoltopalvelusta

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Valitse sinulle sopiva tapa ottaa yhteyttä – autamme sinua mielellämme.

OTA YHTEYTTÄ